Valamikor egy ismerősömmel beszélgettünk, hogy vajon mi a titka annak, hogy egyes emberek sikeresek, mások pedig hiába dolgoznak éjjel nappal mégsem tudnak egyről a kettőre jutni. Sok tényezőt sorakoztattunk fel amelyekből most csak egyről írnék. Én is mint mindenki vásárolunk mindenféle eszközöket és tárgyakat azért, hogy a munkánkat el tudjuk végezni. Mégis miért van az, hogy egyes szakemberek fejlődnek, mások pedig csak vegetálnak bagy elbuknak?

Jön az új év és a fogadalmak ideje. Mindenki nagy reményekkel vág neki az új évnek. Nincs ez másként velem sem. A vállalkozásom az előre meghatározott módon változik és növekszik, de még messze a vége. 2018-as év számomra is az új lehetőségek éve lesz. Két új szolgáltatás bevezetése előtt állok amivel még teljesebbé válik a szolgáltatási portfólió és még jobb szolgáltatást tudok nyújtani a meglévő és leendő ügyfeleimnek.

Tartsd nyitva a szemed, mert hamarosan indul az első új szolgáltatás és meglepetés!

Szinte naponta szembesülök azzal, ahogyan a fiatalok és nagyon sokszor a felnőttek is mennyire felelőtlenül bánnak a saját személyes adataikkal és mennyire nincsenek tisztában a magánszféra fogalmával. Legalábbis a digitális világban. Amíg kétszer meggondolják, hogy kit engednek belépni a házukba, addig szinte kontrolálatlanul tárják a nyilvánosság elé a legbelsőbb magánéletüket is az interneten.

Bármilyen munkahelye is van az embernek ott csapatban kell dolgozni. Ez igaz a freelancer életmódra is. Ebben az esetben a csapat a megrendelőből és annak megbízottjaiból áll. Aki nem képes csapatban dolgozni az nem is tud freelancer lenni, mert nem fogja tudni kielégíteni a megrendelője igényeit.
Csapatvezetés terén is otthon kell lennie a freelancernek, hiszen sok esetben nem egy rutin vagy "nem szeretem" feladat elvégzésére alkalmaznak freelancert, hanem arra, hogy a megrendelő kiszervezze egy projektjének a vezetését.

A minap megkérdezték tőlem, hogy hogyan lehetne csökkenteni az IT hibajegyek számát. Ha csak két dolgot mondhatnék, akkor mi lenne az a két dolog amivel el lehetne érni egy csökkenő tendenciát? Érdekes kérdés amire szerintem minden IT support területen dolgozó ember kíváncsi.

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások, azaz a KKV szektor a kiberbűnözők potenciális célpontja. A KKV szektort támadják a leginkább több különböző okból is, többek között azért mert nekik van a leggyengébb védelmük a támadásokkal szemben. Felmérésekből kiderült, hogy a KKV szektorba tartozó cégeknek rendkívül nehéz és időigényes visszaállni a normál munkamenetbe miután a számítógépes rendszereiket vagy a honlapjukat támadás érte.

Vannak emberek akik bármit megosztanak a Facebookon amit olvasnak az interneten a nélkül, hogy egy nagyon rövid ellenőrzéssel meggyőződnének az olvasott tartalom valódiságáról. Nem kell informatikusnak lenni ahhoz, hogy az egyértelműen kamu híreket felismerjük. Két dolog kell hozzá. Az egyik az, hogy gondolkodj mielőtt megosztasz valamit. Ebben nem tudok neked segíteni. Ellenben leírok pár ellenőrzendő dolgot amiről felismerheted a csaló oldalakat és híreket.

Egy újabb zsaroló vírus (Ransomware) terjed Európában, köztük Magyarországon is. Ezúttal a neve BadRabbit. Ez is mint a korábbiak, úgy mint Petya vagy a WannaCry titkosítja a merevlemez teljes tartalmát és nagyjából 280 dollárnak megfelelő Bitcoint kér váltságdíjul. Figyelj oda és védd meg magad a zsaroló vírusokkal szemben.

A Symantec oldalán elérhető térképen megnézhető, hogy 2015-ben az EMEA régióban melyek azok a városok és országok ahol a legnagyobb botnet hálózat található. De mi is az a botnet? A wikipedia szerint olyan, vírussal megfertőzött számítógépek hálózata amit a felhasználó tudta nélkül a hackerek felhasználnak például spam emailek küldésére, távoli szerverek feltörésére (DDoS támadás), további számítógépek megfertőzésére és a számítógépen található bármilyen adatot is el tudnak lopni.

Kíváncsi vagy, hogy Magyarország milyen helyezéssel szerepel a listán?

A zsarolóvírusok már jó pár éve léteznek, hogy a kiberbűnözők zsebét megtömjék dollár milliókkal.

Csak pár hónapja volt, hogy a WannaCry és Petya káoszt okoztak világszerte, leállítva kórházakat, autógyárakat, telekommunikációs cégeket és számos vállalatnál okozatak károkat.

A WannaCry és Petya előtt a Locky vírus okozott hatalmas károkat világszerte, bár ennek még nem volt akkora sajtó viszhangja. A rossz hír az, hogy a Locky új variánsa tűnt fel a napokban, amelyek még veszélyesebbek mint bármelyik elődjük.

Ha már van honlapod, akkor biztosan szeretnéd, hogy minél előrébb jelenjen meg a kereső oldalak találatai között ezáltal több látogatója legyen. A cél mindenkinek az, hogy a dobogós hely valamelyikén szerepeljen a honlapja. A valós cél inkább az, hogy az első 30 találatban, azaz az első 3 találati oldalon legyen. Ha ezt eléred, akkor nagyságrendekkel megugrik a látogatók száma amit pénzügyileg is érezni fogsz.

A weboldalunk sütiket használ. A weboldal használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
További információ