window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-97642629-1');
Kezdőoldal / Blog / Vállalkozói világ / Miért jó a megbízható cég tanúsítvány ha csalás az egész?

Miért jó a megbízható cég tanúsítvány ha csalás az egész?

Írta |2019-01-03T14:35:18+00:002019. január 2.|Kategória: Blog, Vállalkozói világ|Címkék: , |

Utoljára frissítve:

Olvasási idő: 3 perc

Közel két éve írtam arról, hogy engem is megtalált a megbízható cég tanúsítvány mögött álló cég. Akkor nagyon ki voltam akadva miatta, mivel a tanúsítvány egy olyan “minősítésen” alapul ami enyhén szólva is megkérdőjelezhető. Az, hogy miért csalás, arról a korábbi cikkemben írtam. Olvasd el mielőtt tovább olvasol.

Mi is ez a tanúsítvány?

A megbízható cég tanúsítványt olyan cégek kaphatják meg, amelyekről nem találhat negatív vélemény az interneten. Az ellenőrzést, vagyis a tanúsítást egy szoftver végzi. Ez a szoftver végig nézi a nyilvánosan elérhető internetet, és az adott cég neve után kutat. Ha egy weboldalon megtalálja, akkor átnézi azt a weboldalt és egy előre definiált szólista alapján keresi szavakat és kifejezéseket. Ha ezek a szavak nem találhatóak meg azon a weboldalon vagy a környezetében amelyiken a cég neve is szerepelt, akkor azt a céget megbízhatónak minősíti.

Emberi beavatkozás és ellenőrzés nélkül. A korábbi cikkemben benne vannak a GVH határozatai és elmarasztaló ítéletei. Olvasd el. Akárhogy is nézzük csalásról van szó. És sajnos nagyon sokan esnek áldozatul ennek a jól kitalált csalásnak.

Ha csalás, akkor mégis miért hasznos a megbízható cég tanúsítvány?

Csalás, vagy nem csalás az elmúlt két évben átalakult a véleményem. Még mindig csalásnak tekintem és nem támogatom őket. Két éve még küzdöttem ellenük és próbáltam felhívni az ismerős cégek figyelmét, hogy ne fizessenek ezért a tanúsítványért. Ennek ellenére a megbízható cég tanúsítvány továbbra is terjed és egyre több helyen találkozok vele. Cukrászdákban, recepciókon, mindenféle boltok ajtaján és a pultjaikon.

Lassan kezd átalakulni a véleményem, hogy talán mégis van valami haszna. Gondoljunk csak a marketingre. Mégpedig az ingyen marketingre.

  • Töretlenül terjed a megbízható cég tanúsítvány.
  • Egyre több üzletben találkozhatsz vele.
  • A neve is megbízhatóságot sugároz.
  • Ha valamit sokszor látsz, akkor egy idő után pusztán a mennyiség hitelessé teszi.
  • Írnak róla, egyre több helyen. Még marketing oldalakon is. És itt is. Igaz csak negatív dolgokat, de írnak.

Amikor megkerestek, akkor én nem fizettem nekik. Egy fillért sem! Kértem őket, hogy távolítsanak el weboldalukról. Ezt ők a mai napig sem tették meg. Továbbra is szerepelek a weboldalukon, mint megbízható cég.

Tudod mi a legjobb a dologban?

Az, hogy teljesen ingyen szerepelek egy olyan adatbázisban, amit egyre több ember tart megbízhatónak. Amíg a hatóságok végleg be nem záratják a megbízható cég tanúsítványt kiállító céget, addig egyre több embert fognak elérni újra és újra. Ezek az emberek minden évben kifizetik a pénzt egy hamis tanúsítványért. Csak azért, mert megbízhatónak tartják.

Az emberek szeretik legyezgetni a hiúságukat. Ennek a legjobb módja az ha egy tőlük független cég azt mondja róluk, hogy megbízhatóak.

Mi teszi a tanúsítványt kiállító céget megbízhatóvá?

Saját maguknak nem oszthatják ki a megbízható cég tanúsítványt. Egyrészt, mert egy cég sem minősítheti saját magát. Másrészt ha lefuttatnák magukra a saját szoftverüket, akkor szinte kizárólag negatív véleményeket találnának magukról.

Akkor miért is tartják megbízhatónak az emberek ezt a céget?

A válasz nagyon egyszerű. Mert megbízható cégeket szerepeltetnek a weboldalukon. Olyanokat amelyeket Te magad is személyesen ismersz közülük. 🙂

Mit csinálj ha Téged is megtalálnak

Ne ess pánikba és ne kezdj el ugrálni örömödben.

A legfontosabb, hogy Te a megbízható cég tanúsítvány nélkül is megbízható vagy. Miért? Mert ők megtaláltak téged? Nem! Hanem azért, mert tényleg megbízható vagy, és ehhez nem szükséges egy fiktív vizsgálaton alapuló, fiktív papír.

Másik fontos dolog, hogy NE fizess nekik! Ők akkor is fel fognak tenni téged a weboldalukra és ott is maradsz. Hiába reklamálsz soha sem fognak leszedni onnan.

Nem tudom, mennyien keresnek cégeket az megbízható cég tanúsítvány weboldalon. Mivel egyre több helyen találkozhatsz vele ezért igen valószínű, hogy az emberek megnézik mi is az a megbízható cég tanúsítvány. A weboldalukon nagyon meggyőzőek és az emberek szeretnek megbízható cégtől vásárolni.

Konklúzió!

Nem is olyan nagy baj ha felkerülsz a weboldalukra, de soha se fizess nekik, mert ez akkor is egy csalás. És fizetés nélkül is felkerülhetsz. Lásd az én esetemet.

A szerzőről:

Az emúlt közel 20 évben elsősorban nemzetközi cégeknél dolgoztam IT mérnök majd szolgáltatásvezetőként, ahol Európa szerte közel 4000 fő számára biztosítottunk professzionális IT támogatást. Azt láttam, hogy a mikro és kis cégeknek nincs lehetőségük professzionális IT támogatást igénybe venni, ezért hoztam létre a saját cégemet. Elsősorban egyéni vállalkozóknak, mikro és kisvállalatoknak biztosítok rendszergazda szolgáltatást, weboldal készítést valamint domain és tárhely szolgáltatást.

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal
close-link

Ingyen domain név!

Ingyen domain nevet kapsz ha rendelsz egy tárhelyet.
Hozd át a weboldaladat.
Ingyen domain nevet szeretnék!
Weboldal költöztetés díja 4500 Ft.
close-link
Click Me
Kedves Látogató! A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A most megadott beállításokat 5 napig tároljuk, tehát 5 nap után újra el kell fogadnod. Beállítások Elfogadom

Forgalom figyelés

A valódi ok, hogy szeretném tudni, hogy mennyien látogatják az oldalamat és egyéb statisztikai adatokat. A Google Analytics, a Facebook pixel szolgáltatásokat használom. Használom még a Matomo (régebben Piwik) analitika szoftvert is, ami a weboldallal azonos szerveren fut, tehát az ide továbbított adatok nem kerülnek harmadik félhez és az adatok teljes mértékbe anonimizálva vannak. A látogató nem követhető vissza.

Beépülés

A cikkekben néha videók jelenhetnek meg a Youtuberól, ami kiegészíti a cikk tartalmát. Továbbá néhol térképet jelenítek meg vagy a Facebook-ról linkelek be tartalmat.