window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-97642629-1');
Kezdőoldal / Blog / Te is megbízható cég tanusítványt kaptál?

Te is megbízható cég tanusítványt kaptál?

Írta |2019-01-02T21:31:37+00:002017. február 2.|Kategória: Blog, Vállalkozói világ|

Utoljára frissítve:

Olvasási idő: 2 perc

2016. decemberében nagy öröm ért. Felhívtak az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft.-től, hogy a vállalkozásom sikeresen auditálva lett és mivel sehol sem találtak rólam negatív véleményt, ezért kiérdemeltem a Megbízható cég 2016 tanúsítványt. 15 percig beszéltek – hozzáteszem elég meggyőzően – és csak utána mondták, hogy semmi sincs ingyen, ezért fizessek nagyjából 12000 forintot amikor utánvétes csomagként kézhez veszem a tanúsítványt.

Szkeptikus vagyok a hasonló dolgokkal, lévén én magam is részt vettem több ISO tanúsításon így tudom, hogy egy tanúsítvány megszerzése ennyire nem egyszerű. Akkor ők mégis, hogyan tudnak úgy tanúsítványt kiadni, hogy személyesen fel sem keresik a céget, meg sem ismerik a működését?

Tényleg megbízható cég tanúsítványt árul egy nem megbízható cég?

Mint kiderült készítettek egy algoritmust ami a keresőoldalakhoz, mint például a Google, Yahoo, Bing hasonlóan feltérképezi a publikusan elérhető internetet az adott cég neve után kutatva. Ha valahol megtalálja, akkor azon a weboldalon egy előre összeállított szótár alapján szavakat keres. Ezek a szavak mind-mind valamilyen negatív tartalommal bírnak, mint például csaló. Kifejezetten negatív vélemények után kutatnak, mivel szerintük a pozitív vélemények nem megbízhatóak (a negatívok igen?). A keresés végén ha nem találnak negatív véleményt egy adott cégről, akkor telefonon megkeresik valamelyik elérhető vezetőjét és megpróbálják meggyőzni, hogy ez a cégnek mekkora nagy előny és szívesen elküldik a tanúsítványt. A végén mondják csak el, hogy ez pénzbe kerül, de addigra az ügyfél már meg van győzve, hogy az ő érdeke, hogy fizessen. És ezt ismétlik minden évben, újra és újra sok ezer forintot beszedve egy hamis tanúsítványért.

Ugye mindenki tudja, hogy ha információra van szükség, akkor az internet a barátunk. Én is megkérdeztem őt, hogy mi a véleménye. A cég nevét beírva az első találati oldalon nagyon érdekes cikkekre akadtam. A nagy része a Gazdasági versenyhivatal honlapjára vezetett. A további oldalakon szinte kizárólag negatív információkat kaptam a szóban forgó cégről. Egy olyan cég állít ki megbízható cég tanúsítványt aki a negatív vélemények alapján minősít, de saját magáról szinte csak negatív vélemény található az interneten. Gondoltam ez elég érdekes fejlemény.

Elolvasva a GVH ide vonatkozó oldalait egyből minden világos lett. Ki-ki döntse el maga, hogy milyen következtetésre is jutottam miután elolvasta a GVH bejegyzéseit.

Kedves barátaim, ismerőseim, ismeretleneim és mindenki!

Sok céget és vállalkozást láttam a kérdéses tanúsító cég honlapján, akik fizettek ezért a tanúsításért, akár többször is az egymást követő években. Sokat ezek közül a cégek közül személyesen is ismerek.

Frissítés 2017. november:

A cég azóta nevet változtatott de gyakorlatilag ugyanazt a tevékenységet folytatja mint korábban. A legjobb az egészben, hogy a vállalkozásom még mindig szerepel a nyilvánosan elérhető listájukon annak ellenére, hogy én mind írásban, mind telefonon visszautasítottam a tanúsítvány elfogadását és kifejezetten kértem őket, hogy töröljenek le a honlapjukról. Ennek ellenére azóta is többször megkeresnek és továbbra is szerepelek a listán annak ellenére, hogy nem fizettem ki a csaló tanúsítvány díját.

Frissítés 2019. január:

Két év távlatából nem is tartom annyira haszontalannak ezt a tanúsítványt. Persze sosem fizetnék nekik és továbbra is csalásnak tartom, de mégis lehet némi hasznod belőlük. Olvasd el miért és hogyan.

A szerzőről:

Az emúlt közel 20 évben elsősorban nemzetközi cégeknél dolgoztam IT mérnök majd szolgáltatásvezetőként, ahol Európa szerte közel 4000 fő számára biztosítottunk professzionális IT támogatást. Azt láttam, hogy a mikro és kis cégeknek nincs lehetőségük professzionális IT támogatást igénybe venni, ezért hoztam létre a saját cégemet. Elsősorban egyéni vállalkozóknak, mikro és kisvállalatoknak biztosítok rendszergazda szolgáltatást, weboldal készítést valamint domain és tárhely szolgáltatást.

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal
close-link

Ingyen domain név!

Ingyen domain nevet kapsz ha rendelsz egy tárhelyet.
Hozd át a weboldaladat.
Ingyen domain nevet szeretnék!
Weboldal költöztetés díja 4500 Ft.
close-link
Click Me
Kedves Látogató! A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A most megadott beállításokat 5 napig tároljuk, tehát 5 nap után újra el kell fogadnod. Beállítások Elfogadom

Forgalom figyelés

A valódi ok, hogy szeretném tudni, hogy mennyien látogatják az oldalamat és egyéb statisztikai adatokat. A Google Analytics, a Facebook pixel szolgáltatásokat használom. Használom még a Matomo (régebben Piwik) analitika szoftvert is, ami a weboldallal azonos szerveren fut, tehát az ide továbbított adatok nem kerülnek harmadik félhez és az adatok teljes mértékbe anonimizálva vannak. A látogató nem követhető vissza.

Beépülés

A cikkekben néha videók jelenhetnek meg a Youtuberól, ami kiegészíti a cikk tartalmát. Továbbá néhol térképet jelenítek meg vagy a Facebook-ról linkelek be tartalmat.