window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-97642629-1');
Kezdőoldal / Blog / Szoftverek / Top 3 böngésző bővítmény amit használj

Top 3 böngésző bővítmény amit használj

Internet böngésző nélkül ma már nincs is élet. Azt tudtad, hogy a böngészőkbe bővítményeket lehet telepíteni? De mi is az a böngésző bővítmény? És melyek azok a bővítmények amiket mindenképpen használj? Mutatok 3 db böngésző bővítményt ami nélkül ne kezdj el internetezni.

Mi az a böngésző bővítmény és miért használjam?

A böngésző bővítmények apró kis programok amelyeket az internet böngésződbe lehet telepíteni. Ezek a bővítmények valamilyen plusz funkciót adnak a böngésződhöz. Ez lehet például hatékonyabb munka, szórakozás vagy biztonságosabb böngészés. Minden esetre a hasznos és jól megválasztott bővítmények segítenek neked.

Sok ezer bővítmény közül lehet válogatni. Fontos, hogy csak biztonságos és ellenőrzött helyről telepíts bővítményt, bár még így sincs semmi garancia a hibátlan működésre. A böngésző programok saját webáruháza egy jó kiindulási pont. A Google Chrome vagy a Mozilla Firefox is rendelkezik saját bővítmény áruházzal, ahol a számtalan fizetős mellett nagyon sok ingyenes bővítményt lehet beszerezni.

Melyik az a 3 böngésző bővítmény ami nélkül ne kezdjek el internetezni?

Korábban már több cikket írtam arról, hogy biztonságban vagyunk-e az interneten vagy a jelszavak fontosságáról. Már-már fanatikusan ismételgetem önmagam ha az online biztonságról van szó. Most sincs ez másként.

Amikor az interneten böngészel, akkor a weboldalak igyekeznek követni minden lépésedet. Mindent, de tényleg mindent feljegyeznek arról, hogy mikor, merre és mit csináltál az interneten. Nem hiszed? Szerinted miért van az, hogy rákeresel e termékre a google keresőjében vagy valamelyik webáruházban és ha utána megnyitod például a Facebook-ot, akkor láss csodát, hirtelen olyan hirdetések kerülnek a szemed elé amiben éppen azt a terméket hirdetik amire alig 2 perce kerestél rá. Na ugye!

A szellemharcos és a borz ami megvéd és reklámtalanít

Talán az egyik legbosszantóbb dolog az interneten az állandóan az arcunkba ugró reklámok. Engem legalábbis borzasztóan idegesít amikor olvasnék egy cikket és a látómezőm szélén izeg-mozog egy reklám. Elő a virtuális ágyút és lőjük le a reklámokat.

A szellemharcos

Az egyik erre a célra szolgáló böngésző bővítmény a Ghostery. Ezzel a bővítménnyel nagyon hatékonyan tudod szűrni a különböző reklámokat. Sőt tovább megyek, a biztonságos böngészést is segíti, mivel felismer és blokkol számtalan olyan weboldalt és kódot ami kifejezetten arra írtak, hogy meglesse és rögzítse, hogy mit csinálsz az interneten. A Chrome és a Firefox böngészőkhöz is elérhető.

A riasztó borz

A másik böngésző bővítmény ami az idegesítő reklámokat és a személyes adatok után kutató kódokat gyomlálja ki az a Privacy Badger.  Az adatvédelmi borz eltávolítja a kémkedő reklámokat és kódokat valamint a rejtve működő követő kódokat. Ez szintén elérhető Chrome és Firefox böngészőkhöz.

A jelszó hatalom

Miért mondom, hogy a jelszó hatalom? Mert ha kiszivárog, akkor az egész online életed veszélybe kerül. Mindig használj jó jelszavakat, amiket nehéz megjegyezni. Mindenhol használj más-más jelszót. Tudom, most legyintesz. Nyugodtan. Én szóltam. Ahhoz, hogy meg tudd jegyezni a sok-sok jelszót, használj egy jó jelszókezelő programot.

A jelszókezelő kisokos

Az általam ajánlott és használt jelszókezelő program, az Enpass is képes arra, hogy a böngésző programokban kitöltse a bejelentkezéshez használt mezőket. Ehhez a telepítsd fel a böngésző bővítményt. Ezután már nem kell megjegyezned a jelszavaidat és bármilyen bonyolult jelszót megadhatsz.

Nekem a fenti 3 darab böngésző bővítmény van telepítve. Ezzel a 3 bővítménnyel relatív biztonságosan és frusztrációtól mentesen tudok böngészni. Persze az emberi hülyeséget ezekkel sem lehet kivédeni. Ahogy Sanyi bácsi is megmondta, az ellen nem véd.

Ezeken kívül számtalan más böngésző bővítmény létezik még. Próbáld ki azokat is ha van kedved.

A szerzőről:

Az emúlt közel 20 évben elsősorban nemzetközi cégeknél dolgoztam IT mérnök majd szolgáltatásvezetőként, ahol Európa szerte közel 4000 fő számára biztosítottunk professzionális IT támogatást. Azt láttam, hogy a mikro és kis cégeknek nincs lehetőségük professzionális IT támogatást igénybe venni, ezért hoztam létre a saját cégemet. Elsősorban egyéni vállalkozóknak, mikro és kisvállalatoknak biztosítok rendszergazda szolgáltatást, weboldal készítést valamint domain és tárhely szolgáltatást.
Kedves Látogató! A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Beállítások Elfogadom

Forgalom figyelés

A valódi ok, hogy szeretném tudni, hogy mennyien látogatják az oldalamat és egyéb statisztikai adatokat. A Google Analytics, a Facebook pixel és a Facebook chat szolgáltatásokat használom. Továbbá apró, egyáltalán nem zavaró hirdetések is megjelennek a Google AdSense rendszeréből.

Beépülés

A cikkekben néha videók jelenhetnek meg a Youtuberól, ami kiegészíti a cikk tartalmát.