Kezdőoldal / Adatvédelmi tájékoztató
Adatvédelmi tájékoztató2018-09-10T14:06:19+00:00

Kedves Látogató!

Értékelem bizalmadat, és ezért mindent megteszek, hogy a kapcsolatunk biztonságos és örömteli legyen. A következő nem túl hosszú (ha mégis az, akkor előre is elnézést) szövegben leírom, hogy én, Oláh Gábor Egyéni Vállalkozó (továbbiakban Adatkezelő vagy Szolgáltató) pontosan milyen személyes adataidat kezelem beleértve a holt, a hogyant, a miértet és azt is, hogy Te mit tehetsz ha nem szeretnéd, hogy tároljam a személyes adataidat.

Mindenek előtt szeretném ha tudnád, hogy a személyes adataid megadása minden esetben önkéntes, viszont ha ingénybe szeretnéd venni bármelyik szolgáltatásomat, akkor egy szerződést fogunk írni. Ezen a szerződésen meg kell adnod az adataidat, hogy az ég és a föld előtt is bizonyítani tudjuk, hogy én neked dolgozom. 🙂

Ki is az Adatkezelő személye vagyis én

Ez a rész sajnos elég száraz, de ezeket az adatokat mindenképpen jó ha tudod. Így legalább biztosan tudod, hogy én én vagyok és nem a sarki hentes.

  • A “cégem” neve: Oláh Gábor Egyéni Vállalkozó
  • Ahol székelek: 2193 Galgahévíz, Mikszáth Kálmán utca 12.
  • Ide küldhetsz papíros levelet: 2193 Galgahévíz, Mikszáth Kálmán utca 12.
  • Ezen a számon találsz meg az Egyéni vállalkozói nyilvántartásban: 50737785 
  • Az egyik legfontosabb az adószámom: 67770683-1-33
  • Ezen a számon hívhatsz fel: +36 30 589 8194
  • A NAIH-tól is kaptam Adatkezelés nyilvántartási számot: NAIH-146066/2018
  • Ezeken a weboldalakon érhetsz el. Egyúttal ez az adatkezelési tájékoztató ezekre is érvényes: www.golnet.hu, a www.itugyfelszolgalat.hu, a www.joomla-honlap.hu, a www.kkv-honlap.hu
  • Ide küldhetsz nekem emailt:
    • Ha érdekel valamelyik szolgáltatásom vagy venni szeretnél valamit: ertekesites@golnet.hu
    • Ha már dolgozom neked és szeretnél egy hibát bejelenteni, támogatást kérni vagy az adataiddal kapcsolatban van kérésed/kérdésed: tamogatas@golnet.hu

A jelen adatkezelési tájékoztató hatálya és elfogadása

Ezt a tájékoztatót időről időre változtatom a különböző frissítések vagy törvényi változások miatt. Éppen ezért elnézést kérek, ha esetleg legközelebb ha erre jársz, akkor valami apróságot már másként olvashatsz. Erre való tekintettel rendszeresen látogasd a www.golnet.hu weboldalt, hogy figyelemmel kísérhesd a változásokat és olvashasd az újabb és újabb bejegyzéseket a blogban.

Ennek a tájékoztatónak a frissítési időpontjait a szövegelésem végén találod, ahova azt is odaírtam, hogy mi változott.

Ha én dolgozom neked, akkor Te hozzájárulsz, hogy az itt leírtaknak megfelelően kezeljem a személyes adataidat. Bocs, de ez nélkül sajnos nem tudok neked dolgozni, pedig nagyon szeretnék.

Milyen személyes adataidat írjuk bele a szerződésbe?

Ha domain nevet szeretnél regisztrálni, akkor szükség lesz a nevedre, címedre, telefonszámodra, email címedre, adószámodra és igazolvány számodra. Ezeket az adatokat a domain regisztrátorhoz kell továbbítanom. Róla egy kicsit lentebb olvashatsz.

Ha magánszemélyként kéred a domain regisztrációt, akkor ki kell töltened a nyilatkozatot amire a nevedet, igazolványod számodat és két tanú nevét és címét kell ráírnod. Ezzel bizonyítjuk majd, hogy tényleg Te vagy az és mások ne köthessenek bele.

Tárhelyet is tudsz igényelni a domain név mögé. Ehhez is egy igénylő lapot fogsz kapni amire rá kell írnod a nevedet, címedet, telefonszámodat és email címedet.  Erre azért van szükség, hogy tudjam ki részére lett létrehozva a tárhely és hogyan tudlak elérni ha bármi kérdés merülne fel. Néha fel szokott merülni kérdés, de ez igen csak ritka, így nem foglak zavarni. Technikai dolgokkal meg pláne.

Ha a céged számára hatékony IT támogatást biztosítok, akkor szükségem lesz a nevedre, címedre, telefonszámodra, email címedre. Ezeket azért kérem, mert ebből fogom tudni, hogy kivel is vagyok kapcsolatban a cégednél. Ezenken kívül meg kell adnod pár céges adatot, ami bár nem személyes adat, de szeretném ha tudnál róla, hogy a cég nevét, adószámát és számlaszámát is kezelni fogom. Ezekre azért van szükség, hogy tudjam hova kell küldeni a számlát.

Még egy valami van hátra. A honlapokon találsz egy kapcsolatfelvételi űrlapot amin keresztül könnyedén el tudod küldeni nekem a kérdésedet. Itt meg kell adnod a nevedet, hogy tudjam hogyan szólítsalak. Meg kell még adnod az email címedet, mert csak így tudok neked választ küldeni. A telefonszámodat is megadhatod (bár ez nem kötelező) ha szeretnéd, hogy felhívjalak.

A fentiek után már ismered, hogy milyen személyes adatokat kell megadnod ha azt szeretnéd, hogy együtt dolgozzunk. Itt garantálom neked, hogy a megadott email címedre nem fogok hírlevelet vagy direkt marketing anyagokat küldeni. Csak akkor fogok emailt küldeni, ha számlát kell kiállítanom neked vagy bármilyen fajta információt cserélünk azzal a szolgáltatással kapcsolatban amelyekre leszerződtünk.

Miért is kell ezeket a személyes adatokat kezelni?

Az előző pontban igyekeztem leírni a miérteket, de sokkal olvashatóbb ha szépen pontokba szedem.

  • azonosítani lehessen az ügyfelet, azaz Téged,
  • teljesíteni tudjam a megrendelést,
  • dokumentálva legyen, hogy megfelelőe a teljesítés,
  • ezt kevésbe szereted, de néha számlát is kell küldenem,
  • bizonyítani tudjuk mindketten, hogy szerződés alapján segítek neked,
  • meg tudjuk beszélni ha bármi kérdés vagy kérés jön elő bármelyikünk részéről, vagy ha probléma van,
  • ha probléma van, akkor tudjak szólni neked 

Mi alapján kezelem az adataidat?

Minden esetben papír alapú szerződést írunk, amire Te fogod ráírni a személyes adataidat, majd a végén hitelesíted az aláírásoddal amivel egyben hozzájárulsz az adatkezeléshez. Mivel önként adatad meg az adataidat, előtte elolvastad ezt a tájákoztatót és mivel a szerződés teljesítéséhez szükségesek, ezért az aláírás után érvényesnek tekintjük a hozzájárulást. Lehetőséged van megtagadni a személyes adatok megadását, de ebben az esetben a legnagyobb sajnálatomra nem én leszek az aki neked fog dolgozni.

Mivel ügyfélkapcsolati viszonyba kerülünk ezért csúnya kifejezéssel élve “jogos érdekünk”, hogy tároljuk a személyes adatokat.

Meddig tárolom az adataidat?

Miután aláírtad a szerződést és a kezembe vettem, elkezdődik az adatok kezelése. Ez egészen addig tart amíg fel nem bontjuk a szerződést. Ha írásban jelzed felém, hogy nem szeretnél tovább velem dolgozni (amit nagyon fogok sajnálni) vagy szeretnéd ha törölném az adataidat, akkor én 6 hónap múlva törölni fogom azokat.

Miért csak 6 hónap múlva? Az általam nyújtott szolgáltatásokat könnyedén át tudod vinni más céghez vagy ismerőshöz, viszont előfordulhat az, hogy az új szolgáltatódnak kérdése lesz azzal kapcsolatban amit én csináltam. Ha jön ilyen kérdés, akkor tudnom kell beazonosítanom Téged, hogy még csak véletlenül se adjak ki rólad semmilyen adatot. Ilyen még nem frordult elő, de mivel nem szeretném senkivel kiszúrni ezért lehetőséget adok arra, hogy a szerődés megszűnése után még 6 hónapig ingyen és bérmentve átadom a nálam lévő információkat.

Hol tárolom a személyes adataidat?

Egyrészt azokon a papírokon amelyeket kitöltesz és aláírunk mindeketten. Ezeket a papírokat egy dossziéba teszem amit egy zárható szekrényben tartok, aminek a zárját csak én tudom kinyitni.

Másrészt a kommunikáció fenntartásához szükséges, hogy a nevedet, telefonszámodat és az email címedet elektronikusan tároljam a telefonomban és a levelező rendszeremben. Ez a két eszköz szinkronizálja egymással az adatokat. A telefonomon PIN kód és újjlenyomat olvasós belépés van de hogy még biztonságosabb legyen a telefonom teljes adattára titkosítva van. A levelező rendszeremet a Google-tól vásárolom. Nem az ingyenes GMail rendszert használom amire nem (teljesen) vonatkozik a GDPR, hanem a fizetős GSuite rendszert ami megfelel a GDPR szabályainak. Erről itt tudsz többet olvasni.

Kik láthatják az adataidat?

A tárolt adatokat elsősorban én, az Adatkezlő látom és én férek hozzá. Viszont mivel domain ügyben én csak viszonteladó vagyok, ezért domain regisztrációjához át kell adnom az adataidat a Tárhely EU Kft.-nek (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.) akik a tényleges regisztrációt intézik. Nekik is van adatvédelmi szabályzatuk amit itt olvashatsz el.

A számlák küldését a szamlazz.hu oldalon keresztül intézem aminek a KBOSS.hu Kft (1031 Budapest, Záhony utca 7.) az üzemeltetője. Az ő adatvédelmi szabályzatukat a honlapjukon lehet elolvasni.

Mivel én az informatikához értek, ezért van még egy ember akinek továbbítom a neked kiállított számlákat. Ő pedig a könyvelőm, Gólyáné Dudás Edit. Neki sajnos nincs honlapja, így az adatvédelmi szabályzatát sem tudom belinkelni.

Ezzel végére is értem a listának. Nincs más személy vagy cég akinek bármilyen formában átadnám az adataidat.

Törlöm ha kéred!

Eljutottál ahhoz a részhez amiből megtudhatod, hogy mit tehetsz akkor, ha töröltetni szeretnéd az adataidat.

Még a törlés előtt ha küldesz nekem egy kérést, akkor megmondom, hogy pontosan milyen adatokat is tárolok veled kapcsolatban.

Kérheted azt is, hogy töröljem a veled kapcsolatos személyes adatokat. Ebben az esetben sajnos a szerződésünk is törlődik és nem fogod tudni igénybe venni a szolgáltatásaimat. A már korábban kiállított számlákat és szerződéseket muszály megőriznünk, mert azt egy másik jogszabály írja elő, de minden más elektronikusan tárolt adatodat töröljük. Csak küldj egy emailt és már vége is.

Mit tehetsz ha szerinted rosszul kezelem az adataidat

Van egy nagyszerű intézmény, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (www.naih.hu, ugyfelszolalat@naih.hu, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, Telefon: +361 391 14 00, Fax: +361 391 14 10). Hozzájuk fordulhatsz, de előtte kérlek tőlem kérj.

Szereted a sütit? A weboldalon azt is használunk, de sajnos nem ehető.

Statisztikát készítek arról, hogy mikor, honnan, mennyi látogató érkezett a honlapjaimra. Ehhez viszont cookie-kat kell használni. Ezt azért teszem, mert szeretném ha még jobb szolgáltatást tudnál igénybe venni. Erre a célra a Google Analytics nevű szuper alkalmazást használom melynek az adatvédelmi leírását itt lehet elolvasni. A Google Analytics beállít pár sütit, de ezek nem tartalmaznak személyes adatot. Arról, hogy pontosan milyen sütekt használ itt olvashatsz, de készülj fel, mert nem szép olvasmány kivéve a programozó vagy. Erre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a korábban említett G Suite rendszerre, így az adataid itt is biztonságban vannak.

Még egy hasonló analizáló szolgáltatást használok ami a Facebook Pixel. Ennek a használatát azért szeretném ha elfogadnád, mert van egy Facebook oldalam, meg úgy általában a Facebookról érkeznek látogatók a weboldalamra és szeretném tudni, hogy ezek a látogatók mit is csinálnak itt. 

Ha először jársz a weboldalaimon, akkor a képernyő alján engedélyezheted vagy akár le is tilthatod az előbb említett statisztikai sütiket. Ha letiltod, akkor az le van tiltva.

Sok biztonsági dolgot vezettem be, hogy meg tudjam védeni a honlapomat a sok gonosz boszorkánytól, akik szinte állandó jelleggel próbálják feltörni. Nem szeretnék technikai részletekbe belemenni, mert elég unalmas, de a lényeg, hogy ehhez is kell sütiket használnom. Ebben a sütiben viszont semmilyen személyes adatot nem tárolok. És még a böngésző program sem.

Zárszó, ami már nem egészen adatvédelem

Mit tehetsz a honlapon található információkkal

Minden szöveg amit elolvashatsz a honlapjaimon az az én agyszüleményem. Nagyon örülök neki ha elolvasod (sok hasznos infó van benne), de ha le szeretnéd másolni, akkor előtte kérj meg rá, hogy engedjem meg. Sok-sok órát és napot dolgoztam azon, hogy létrehozzam ezt a honlapot és szeretném ha más nem ékeskedne vele. Természetesen szívesen segítek ha szükséged van rá; csak kérned kell.

 

Közzétéve: 2018. május 18.-án

Módosítva:

  • 2018. június 5. :: Átfogalmazva a szöveg, hogy érthető legyen ne csak jogászoknak
  • 2018. június 7. :: A sütikről szóló rész kiegészítve a Facebook Pixel sütikkel

Mobile: +36 30 589 8194

Amiben segíthetünk

Share This